dijous, 26 d’abril del 2012

Ascendeixen a tres els detinguts per desordres i amenaces en el sabotatge
Fonts de la Prefectura Provincial de Policia han informat cap a la una del migdia que els agents que investiguen la protesta portava a terme ahir al Metro de Madrid contra la forta pujada de tarifes del transport han realitzat una primera detenció 24 hores després dels fets, a la qual s'ha sumat poc després un altre arrest. Es tracta d'una dona i dos homes, que responen a les inicials de D. O. P. -la dona, de 32 anys-i W. A. C. O. -home de 24 i d'origen equatorià-. A primera hora de la tarda, fonts policials han informat que hi ha un tercer arrestat, Fermín N. M., de 30 anys i nacionalitat espanyola, que s'ha presentat voluntàriament a comissaria. Paral · lelament, Metro ha presentat una denúncia per desordres públics i el Govern regional ha comparat el sabotatge amb la kale borroka.La protesta, batejada Agafa el metro per un grup d'activistes nou i anònim que va actuar per sorpresa, va paralitzar durant uns minuts 13 combois del metro de nou línies diferents, sense que es produïssin ferits ni altercats. Almenys 13 persones van tirar dels frens de seguretat dels trens sobre dos quarts del matí quan aquests estaven detinguts, el que va detenir durant uns minuts la seva marxa i va causar lleus retards que van afectar, segons càlculs de Metro, a uns 8.000 usuaris .
Els arrestats estan acusats de desordres públics-un delicte que sol quedar en una multa si no hi ha antecedents per fets similars però també en una pena de fins a cinc anys de presó-i amenaces-un delicte o falta que pot portar implicada una sanció econòmica, encara que també fins a dos anys de presó-, entre altres delictes que no han estat detallats. S'espera que es produeixin més arrestos al llarg de la tarda, segons avancen les mateixes fonts. Al marge de la via penal, està l'administrativa, que també seguirà Metro i que pena actes individuals de vandalisme amb sancions. La Llei d'ordenació del transport prohibeix usar "sense causa justificada" els mecanismes de parada dels trens. Les multes poden oscil · lar entre 6.000 i 30.000 euros.

El primer dels detinguts està, segons la policia, prestant declaració a aquestes hores a la comissaria de Moratalaz de la Brigada Provincial d'Informació. Fonts del seu entorn neguen, però, que se li hagi pres declaració. En el seu compte de Twitter, l'arrestat ha explicat que els agents han anat a casa. Els joves han estat identificats gràcies a les gravacions fetes per les càmeres de seguretat que Metro instal · lades als propis combois, en els vorals i en passadissos i estacions, unes gravacions que des d'ahir estudien "minuciosament" els agents encarregats de la investigació. Diversos dels implicats han estat gravats nítidament i ara la Policia tracta d'identificar al 100%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada