dijous, 26 d’abril del 2012

Sarkozy: "És un honor ser cridat feixista per un comunista"
Míting de Nicolas Sarkozy a Seine-Saint-Denis, un suburbi de París, avui al migdia. Públic en un 99% jove i de raça blanca, en un barri d'al · luvió, de majoria musulmana. Visiblement agitat i suat, i amb una retòrica violenta, l'encara cap de l'Estat francès dóna un pas més al seu viratge cap a l'extrema dreta, demostra que la seva esperança de guanyar passa per dividir el país de cara al segon torn, i redobla les seves atacs contra els immigrants, el seu adversari socialista i els mitjans de comunicació.

A la calor de la investigació per homicidi voluntari a un policia del barri que va disparar a un home fa uns dies, Sarkozy defensa "el dret a la presumpció de legítima defensa" per als gendarmes i els policies. Es tracta d'una proposta de Marine Le Pen que no està en el programa original de la UMP.

Després ataca Le Monde ja Libération, que aquests dies han subratllat el seu gir extremista: "Jo no parlo per als 'bobos' (burgesos bohemis) del Boulevard Saint Germain", diu en referència a Le Monde, sense citar-lo.

Sobre L'Humanité, que l'ha comparat amb el mariscal Pétain, afirma: "Ser tractat de feixista per un comunista és un honor".

Dirigint-se als electors del Front Nacional, comenta: "Us respecte, us escolto, i en certa manera us comprenc. Em converteix això en un company de ruta de FN? ".

Durant tot el míting, no cessen els atacs als immigrants. Brama contra els socialistes per voler donar dret de vot als residents estrangers a les municipals, reivindica en nom del laïcisme "el mateix menú en els menjadors escolars per a tots els nens" (de diverses confessions religioses), i afirma que François Hollande "recorre al suport de les comunitats "(musulmanes) i de" les mesquites "," perquè ha perdut el suport popular ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada